• Gratis verzending vanaf €75,00
  • Spaar DW’tjes voor extra voordeel
  • Voor 15:00 besteld is morgen in huis
  • 3500m2 winkel in Bovenkarspel

De OLYMP Dresscode-Gids

De OLYMP Dresscode-Gids

Er zijn situaties, waarbij de garderobe niet al te nonchalant dient te zijn, en weer andere, waarin het raadzaam is om niet te overdrijven met de outfit. In deze leidraad ontsleutelen zij de dresscode voor de gelegenheidskleding.

DRESSCODE „BLACK TIE“

„BLACK TIE“

De heer draagt een zwarte smoking en een wit smokinghemd met omslagkraag (bijv. Kent) of rokboordje met een zwart strikje. Niet strikt voorgeschreven, maar correct zijn naar keuze ook een gesloten vest of een zijden sjerp die de broekband verdekt. Heel elegant zijn hemden met een verborgen knooprij en omslagmanchetten. Het elegante optreden wordt afgerond met zwarte lakschoenen of discrete veterschoenen.

De dresscode ‘Black Tie’ staat voor het ‘kleine galakostuum’ bij klassiek-elegante gelegenheden die na 18 uur beginnen, zoals het bruiloftsdiner, het bal in het operagebouw of evenementen op het ‘rode tapijt’ zoals bij de uitreiking van de Oscars.

DRESSCODE „COCKTAIL“

Voor de heer is de passende outfit hier een kostuum in donkere tinten (behalve zwart). Het hemd hoeft niet per se wit te zijn – bij een dag evenement kunnen zonder meer ook hemden in pasteltinten zoals lichtblauw of roze worden gedragen. Een stropdas en elegante, zwarte leren schoenen of Oxford-veterschoenen ronden de garderobe af. Onmisbare accessoire zijn een eenvoudig, bij het kostuum passende pochet en een klassiek horloge.

DRESSCODE BUSINESS / „COME AS YOU ARE“

„BUSINESS“

De dresscode ‘Business’ is een individuele look die afhankelijk is van de onderneming. Idealiter gaat u daarmee zowel op kantoor als ‘s avonds goed gekleed. Voor de heer geldt: een bij het kostuum passend, in grijs- of blauwtinten gekleurd of gedessineerd businesshemd vormt hier de perfecte look. Tijdens de werktijd wordt het kostuum gedragen met een stropdas, eventueel met een stijlvol pochet en een riem evenals met klassieke schoenen.

„COME AS YOU ARE“

…betekent in de letterlijke zin: ‘Kom zoals je er (direct na kantoortijd) uitziet’.
Men verwacht dus een correcte business-look. Omdat evenementen met deze dresscode gewoonlijk al vóór 20 uur beginnen, hebt u sowieso geen mogelijkheid meer om u om te kleden. Na het werk mag het echter iets nonchalanter zijn. Zo is het toegestaan, de stropdas iets losser te maken, zich van de stropdas te ontdoen of het colbert uit te trekken. Poloshirts, sweatshirts, jeans en sneakers zijn echter een ‘no-go’ – zelfs als u niet meteen vanuit het kantoor, maar van thuis komt of als de richtlijnen in de ondernemingen eigenlijk geen klassieke business-dresscode voorschrijven.

„SMART CASUAL“

In het beroepsleven geldt weliswaar vaak nog de strenge ‘Business-dresscode’ maar in tal van branches en bedrijven wordt deze inmiddels ook aanzienlijk gemakkelijker gehanteerd als ‘Smart Casual’. Op kantoor wordt bij het normale kostuum een hoogwaardig businesshemd zonder stropdas of een mooi poloshirt gedragen. Ook de combinatie van businesshemd en colbert met een chique chino of mooie jeans is mogelijk. Een pochet en elegante, gesloten leren schoenen horen bij deze look.
Lees hier meer over het merk Olymp!
Benieuwd welke Olymp items wij nog meer in ons assortiment hebben? Bekijk en shop ons Olymp aanbod online of in onze winkel te Bovenkarspel, waar wij meer dan 200 topmerken aanbieden!