• Gratis verzending vanaf €75,00
  • Spaar DW’tjes voor extra voordeel
  • Voor 15:00 besteld is morgen in huis
  • 3500m2 winkel in Bovenkarspel

Olymp kraag: Welke is je favoriet?

MODERN KENT – DE NIEUWE

Met zijn kleinere afmetingen in vergelijking met andere Kent-vormen en zijn sportieve look is deze nieuwe, innovatieve ontwikkeling absoluut trendy. De zachtere Olymp kraag inzet in vergelijking met gebruikelijke business-kraagvormen biedt een aangenaam draaggevoel en een correcte pasvorm.

NEW KENT – DE VEELZIJDIGE

Met de modieus elegante variant van de Kent-kraag is men altijd perfect gekleed. De meeste van de OLYMP Luxor overhemden zijn voorzien van deze universele kraag. Hierbij past iedere dasknoop.

ROYAL KENT – DE KONINKLIJKE

De Royal Kent verleent de eigentijdse business-garderobe majesteitelijke elegantie. Tussen de enigszins ingekorte kraageinden van deze in vergelijking met de klassieke Kent compactere vorm is er plaats voor kleine tot middelgrote stropdasknopen. Maar ook open gedragen belichaamt hij de stijl van elitaire gentlemen’s clubs.

GLOBAL KENT – DE COSMOPOLITISCHE

De Global Kent is de bijzonder moderne kraagvorm bij de business-outfit. Iets compacter dan de klassieke uitvoering en met enigszins verkorte kraagboorden past deze kraag goed bij dassen met kleine tot middelgrote knoop, kan echter ook nonchalant met open boordenknoop gedragen worden.

NEW YORK KENT – DE JEUGDIGE

De kleinere uitvoering van de klassiek Kent-kraag is bijzonder in de mode en is in de lijn OLYMP Level Five body fit terug te vinden. Samen met een smalle stropdas en een kleine rasknoop komt hij bijzonder goed tot zijn recht.

URBAN KENT – DE STEDELIJKE

Deze stijlvolle variant van de Kent-kraag is een innovatie in het business-segment. Zeer compact, met korte kraagboorden, harmoniëert de Urban Kent uitstekend met de proporties van de sterk getailleerde lijn OLYMP No. Siz super slim. Met een smalle stropdas en kleine knoop voor de superslanke look – of heel nonchalant open te dragen.

KENT – DE KLASSIEKER

De Kent-kraag, genoemd naar de Engelse hertog van Kent, staat voor de klassieke verschijning. Hij is speciaal in combinatie met een correcte en verzorgde business-garderobe een goede keuze.

CUTAWAY – DE MODIEUZE

Wijd uitgespreide kraaguiteinden, die qua vorm op een haaienvin lijken, zijn karakteristiek voor deze moderne variant. De cutaway-kraag is er in de klassieke en in een extreem uitgespreide uitvoering. Voor beide zijn bijzonder volumineuze stropdasknopen geschikt.

OPSTAANDE KRAAG – DE EENVOUDIGE

De opstaande kraag overtuigd door terughoudendheid en bescheidenheid. Hij heeft geen omslag, kraanpuntjes of omsluitende accessoires nodig en is daarom vooral in combinatie met vlottere outfits erg populair. Maar ook in de zakenwereld staat hij zijn kraagje.

BUTTON-DOWN – DE SPORTIEVE

De button-down-kraag plaatst een sportief accent. Kleine knopen zetten de boorputten op het hemd vast: een uitvinding van Britse polospelers, om de kraag ook tijdens het snelle rijden in vorm te houden. Deze kraanvorm valt ideaal zonder das en met open boordenknoop te dragen.

REVERS – DE NONCHALANTE

De open kraanvorm met de vloeiende overgang naar een omslag in het voorpand die karakteristiek is voor colberts of mantels, verleent vooral ook bowling-, camp- of Hawaï-shhirts een onmiskenbare nonchalance.

UNDER-BUTTON-DOWN – DE GEHEIMZINNIGE

Evenals bij de klassieke button-down worden de boordpunten op het hemd vastgezet. De knopen blijven echter onder de kraag verborgen, zodat de kraag keurig tegen het hemd aan ligt. Een perfecte look ook zonder das en met open boordeknoopje.

VADERMOORDENAAR – DE ELEGANTE

De gecultiveerde kraag voor het feestelijke kostuum, rok of smoking. Hij wordt uitsluitend met vlinderdas gedragen. De punten van de kraanuiteinden zijn naar beneden geklapt en worden door de vlinderdas bedekt.

TAB – DE EXTRAVAGANTE

De opvallende tab-boord belooft ondanks zijn zachtheid gegarandeerd correct zitten en dient altijd met een stropdas te worden gedragen. De kraag wordt door een extra strookje stof met een drukknoop onder de knoop van de das vastgezet.

Lees hier meer over het merk Olymp!

Benieuwd welke Olymp items wij nog meer in ons assortiment hebben? Bekijk en shop ons Olymp aanbod online of in onze winkel te Bovenkarspel, waar wij meer dan 200 topmerken aanbieden!