Scotch & Soda: Amsterdams Blauw

2560×1536-7B

Amsterdams Blauw

Amsterdams Blauw is de denim lijn van Scotch & Soda. De kern van het merk is dat hun kledingstukken voor jeans, denim en indigo het hele jaar door verkrijgbaar zijn voor heren en dames.

De Denim

Zij verdedigen het unieke en verbinden het verwachte met het onverwachte om de premium denimcollectie te creëren. Scotch & Soda waardeert alle kenmerken van wat er komt kijken bij het maken van een geweldige spijkerbroek – zoals aandacht voor pasvorm, kwaliteitsstoffen en wastechnieken – maar zijn niet gebonden aan denimregels. Van klassieke tot trendgedreven wassingen, het assortiment omvat kenmerkende pasvormen en eigentijdse snitten in eersteklas stoffen met subtiele maar verrassende details.

De liefde voor deze duurzame en tijdloze stof zit in alle collecties van Scotch & Soda. Westernhemden, spijkerjacks en indigo-pakken zijn slechts enkele van de stijlen die zij met hun esthetiek herwerken en nieuwe kijk op klassieke denimstukken creëren.

De denim van Scotch & Soda: Amsterdams Blauw heeft voor elk wat wils, zodat je je eigen kunt maken – seizoen na seizoen.

De expertise

Velen beschouwen Amsterdam als de denimhoofdstad van Europa. Hier geboren en getogen, maakt Scotch & Soda al meer dan tien jaar deel uit van de Amsterdamse denimscene.
Een belangrijke stof van het merk, het ontwerpteam leeft en ademt alles wat met denim te maken heeft, en de Amsterdams Blauw-stijlen van Scotch & Soda maken deel uit van elke collectie.
Vernoemd naar een historische blauwe tint die werd gebruikt om Nederlands keramiek te schilderen, de eigen Amsterdams Blauw-kleur accentueert hun denimlijn die staat voor vakmanschap en hun Amsterdamse roots.

Bij Scotch & Soda komt expertise voort uit samenwerken en van elkaar leren, en denim is daarop geen uitzondering. Door samen te werken met gerenommeerde fabrieken zoals Candiani in Italië en Orta in Turkije, zoeken en ontwikkelen zij de beste stoffen – zoals Japanse zelfkanten of exclusieve jacquardontwerpen – waarbij we nieuwe technieken verkennen en hun ontwerpen werkelijkheid maken, zodat u ze kunt dragen en liefhebben. Zij werken samen met toonaangevende fabrikanten en experts om hun jeans en denim stukken te produceren, waarbij zij altijd letten op kwaliteit, details en verantwoord design. Al hun denimstijlen zijn voorzien van de kenmerkende branding, inclusief de drie kruisen die op de achterzak zijn gestikt – een knipoog naar de Sint-Andreaskruisen van Amsterdam.

Verantwoordelijk ontwerp

Er gaat veel water in de productie van denim. Water is een belangrijk onderdeel van het leven in Amsterdam en een hulpbron die zij waarderen. Daarom dagen zij henzelf uit om hun werkwijzen te verbeteren, betere materialen in te kopen en de impact op het milieu te verminderen door het water-, chemicaliën- en energieverbruik te monitoren en te verlagen.

De Richting

De beslissing om betere materialen te gebruiken, wordt gemaakt in de ontwerpfase, bij het inkopen van de stoffen. Met elke collectie streven zij ernaar om meer gebruik te maken van organische, gerecyclede en regeneratieve vezels, als alternatief voor conventionele bronnen.

Denim wordt traditioneel gemaakt van conventioneel katoen. Deze vezel heeft een aanzienlijke impact op het milieu – door het gebruik van pesticiden en meststoffen, het hoge waterverbruik en de aantasting van de bodem die het veroorzaakt – daarom zet Scotch & Soda zich in om al het conventionele katoen in hun collecties te vervangen door betere alternatieven (biologisch, gerecycled ) tegen 2025.

Met betrekking tot watergebruik tijdens de productie heeft Scotch & Soda samengewerkt met partners om technologieën zoals e-Flow® te implementeren – een technologie van Jeanologia™ die de behoefte aan water in het afwerkingsproces vermindert – om het waterverbruik waar mogelijk te verminderen. Vanaf het voorjaar van 2022 volgen zij de milieu-impact van elk denimitem dat zij maken, met behulp van de EIM-scorekaart (Environmental Impact Measurement) van Jeanologia™. Deze scorekaart meet het water-, chemicaliën- en energieverbruik, evenals de gezondheid van werknemers in de kledingafwerkingsfase van de denimproductie. Door de manier waarop zij meten te formaliseren, kunnen zij verdere stappen nemen om de impact te verbeteren en te verminderen.

Hun inspanningen op het gebied van verantwoord ontwerpen beperken zich niet tot de stoffen of productieprocessen. Ontwerpen voor een lange levensduur maakt ook deel uit van hun manier van werken, het creëren van stijlen die je vele seizoenen kunt dragen. Zij onderzoeken ook manieren om kledingstukken opnieuw te gebruiken, opnieuw te gebruiken en te recyclen, waardoor hun levenscyclus wordt verlengd.

Denim Engagement

Bij Scotch & Soda zetten zij zich in om een ​​positieve impact te maken. Daarom maken zij deel uit van een vooruitstrevende denimgemeenschap in Amsterdam, waar zij hunexpertise delen. De groep bestaat uit een breed scala aan denimexperts, van merken tot wevers tot productiebedrijven en daarbuiten, die allemaal samenwerken om de toekomst van denim te verbeteren.

In 2020, tijdens het jaarlijkse evenement Amsterdam Denim Days, bevestigden zij hun engagement voor een duurzamere denimproductie. Scotch & Soda heeft zich aangesloten bij verschillende andere merken en leveranciers in een baanbrekende beweging – The Denim Deal – die erop gericht is om van de post-consumer recycling van textiel de nieuwe industriestandaard te maken. Als groep hebben zij afgesproken om zo snel mogelijk te werken aan een norm van 5% gerecycled textiel in alle denimkleding. Zij hebben ook gezamenlijk beloofd om drie miljoen denimkledingstukken te maken die ten minste 20% gerecycled textiel bevatten.