• Gratis verzending vanaf €75,00
  • Spaar DW’tjes voor extra voordeel
  • Voor 15:00 besteld is morgen in huis
  • 3500m2 winkel in Bovenkarspel

Zo rol je als man je mouwen het beste op

Zo rol je als man je mouwen van jouw T-shirt of overhemd het beste op! De temperaturen stijgen deze week eindelijk weer, wat betekent dat de armen weer gezien mogen worden! Maar hoe laat je deze subtiel zien en loop je er tegelijkertijd ook stijlvol bij? Rol je mouwen op! Dit kun je natuurlijk zelf op je eigen manier oprollen, met het risico dat je dit nog 10x moet doen die dag, maar er zijn ook handige hacks voor. Benieuwd welke? Lees ze hier!

T-shirt mouwen oprollen

Op de warmere zomerdagen draag je als man vaak een T-shirt. Door de mouwen van je T-shirt op te rollen, kun je jouw armen toch een beetje laten bruinen in de zon. Daarnaast maakt het een basic T-shirt ook net even anders.

De makkelijkste truc is door een elastiek te gebruiken en je mouwen rondom het elastiek te rollen. Een andere optie is om een veiligheidsspeld of een paperclip te gebruiken, die je vastbindt aan de mouw. Plaats deze wel aan de binnenkant, zodat je deze niet ziet.

Tot slot kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het T-shirt voor altijd opgevouwen mouwen te geven, door het met naald en draad vast te maken. Heb je zelf twee linkerhanden? Vraag hier dan een handig persoon uit je familie voor, of een lokale kleermaker.

Overhemd mouwen oprollen

Soms heb je bepaalde gelegenheden die vragen om een overhemd. Niet altijd even ideaal op hete dagen, maar er komt vast een moment dat de mouwen best even opgerold mogen worden. De basis van iedere methode is hetzelfde: je maakt alle knoopjes los van je mouwen.

De gemakkelijkste en snelste trick is op de Aifa manier: je rolt je overhemd 1 keer om en gebruikt het gedeelte waar de manchetten zijn bevestigd als leidraad.  Vervolgens rol je de mouw in exact dezelfde breedte nog eens om. Wil je je mouw nog iets hoger, vouw hem dan nog één keer extra om. Het voordeel hiervan is dat de mouw ook minder snel loslaat. Uiteraard kun je de mouw ook 4 keer omslaan. Dit is vooral mooi bij gespierde mannen: de spieren komen hier goed in uit.

Tot slot kun je ook de Master Roll toepassen: dit is een heel andere manier van oprollen dan bovenstaand. Je vouwt de mouw losjes een keer om en schuift deze tot de bovenarm. Op deze manier komt stof vrij onder de cuff die je er vervolgens overheen rolt. Laat nog een klein beetje van de cuff zien voor een klassieke look. Netter dan deze manier van mouwen oprollen kun je niet krijgen!

Toch niet helemaal wat je zocht? Bekijk onze webshop voor meer items die passen bij Zo rol je als man je mouwen het beste op. Deze items zijn ook te vinden in onze winkel te Bovenkarspel, waar wij meer dan 150 topmerken aanbieden!