• Gratis verzending vanaf €75,00
  • Spaar DW’tjes voor extra voordeel
  • Voor 15:00 besteld is morgen in huis
  • 3500m2 winkel in Bovenkarspel

Anna van Toor, hoge kwaliteit en opvallende kleuren!

In de wereld van Anna van Toor

Anna van Toor gelooft in (h)echte vriendschappen en streeft naar een wereld vol vrouwen die in zichzelf geloven en elkaar kracht geven.
Dat begint met mooie, betaalbare, eerlijke kleding van hoge kwaliteit én een goede vriendin!

Al honderd jaar lang stimuleren zij moderne vrouwen om zich de beste versie van zichzelf te laten voelen. Stralend, sterk, verleidelijk en stijlvol. Hiervoor maken en selecteren ze mode die ieders unieke karakter perfect laat uitkomen. En maken ze van shoppen een ultiem luxe-moment waarop vriendschappen kunnen bloeien.
Vol wederzijds vertrouwen, eerlijk, aandachtig en met de intentie het beste in elkaar naar boven te brengen. 

Daarnaast focust Anna van Toor zich op het verduurzamen van haar collecties. Eerlijke kleding. Eerlijk gemaakt. Fair betaald.
Want jouw mode zit pas goed als je weet dat het echt goed zit.

Waar het allemaal begon…

Het is bijna niet voorstelbaar dat de Anna van Toor van nu haar oorsprong vond in 1918 toen Cornelis van Toor voor zichzelf begon als koopman in textiel. Confectie bestaat in 1918 nog niet. Mensen maken hun kleding zelf. Cornelis van Toor verkoopt textiel, naaimachines en aanverwante artikelen. Huis aan huis én in zijn winkel in Tienhoven. In 1929 verhuist de winkel naar Ameide waar deze maar liefst 82 jaar heeft bestaan. In 1948 wordt het bedrijf Van Toor voortgezet door 3 zonen: Aart, Jan Hugo en Kees van Toor, waarna Jan Hugo in 1968 alleen verder gaat. Hij opent al snel 8 winkels, geïnspireerd door het verhaal van een New Yorkse koopman. Dromen durfden de Van Toor’en altijd al.

Van Toor Fashion

Door ziekte van Jan Hugo komt in 1975 de oudste zoon Cees van Toor op 19-jarige leeftijd in de zaak. Hij leert het technische vak in een fabriek en de verkoop in het confectiecentrum in Amsterdam. Drie jaar later treedt ook broer Piet toe tot het bedrijf en samen gaan zij de koers bepalen. Na de crisisjaren van 1980 tot 1982 vindt het bedrijf de weg wederom omhoog. In dezelfde jaren start Annette van Toor, vrouw van Cees, in het bedrijf en geeft met haar uitstraling en charisma een boost aan de verkoop. Ook Han van Toor komt in het bedrijf en wordt verantwoordelijk voor de logistiek. De naam is inmiddels definitief Van Toor Fashion geworden. In een rap tempo worden er verschillende filialen geopend en overgenomen.

Nieuwe winkels worden geopend in Leerdam, Houten, Nieuwegein, Culemborg en daarna volgen ook Utrecht, Tiel, Gouda, Oosterhout en Breda. In 1994 is het tijd voor een nieuw kantoor en distributiecentrum én de viering van het 75-jarig bestaan.

In 1992 treedt Jan Paul van Toor, de jongste broer van Cees en de huidige directeur van Anna van Toor, in dienst. Gevolgd door Chantelle van Toor in 1995.

Anna van Toor

Het bedrijf neemt in 1996 Suisse mode met 10 winkels over, die direct verbouwd worden naar het Van Toor Fashion concept. Die nieuwe winkels zijn voor een deel gevestigd in steden als Utrecht en Breda. Het is al snel duidelijk dat een formule als Van Toor Fashion niet kan functioneren op deze A-locaties. Voor een onderscheidende identiteit is een eigen merk essentieel. Anna van Toor en Anna zijn geboren. In 1999 wordt het nieuwe winkelconcept geintroduceerd met de eerste opening van een Anna van Toor winkel in Utrecht Oudegracht.

Een nieuwe winkel, een nieuwe naam én het introduceren van het eigen merk. Met deze ontwikkeling start er dus een hele nieuwe fase voor het familiebedrijf. Hierdoor kwamen er naast inkopen en verkopen andere dingen bij kijken. Zo moest er een hele collectie ontworpen en vervolgens geproduceerd worden. Er is een bedrijf ontstaan met een eigen merk en dat is precies wat ze voor ogen hadden.

Duurzaamheid

Daarnaast doen zij hun uiterste best om de wereld een beetje beter te maken. Duurzamer schoner en groener.

Bij Anna van Toor gaat mode verder dan tijdelijke trends. Zij bieden de klant een unieke stijl. Zij laten ons ieder seizoen weer inspireren door de verschillende stijliconen van vroeger en nu om de mooiste collectie samen te stellen. Het merk richt zich op de moderne vrouw die er graag goed en verzorgd uit wilt zien en zij geloven in kwaliteit, mooie stoffen en een goed en eerlijk advies.

Benieuwd welke Anna van Toor items wij nog meer in ons assortiment hebben? Bekijk en shop ons Anna van Toor aanbod online of in onze winkel te Bovenkarspel, waar wij meer dan 150 topmerken aanbieden!

Wil jij alles weten van Anna van Toor? Klik hier!

Volg ons ook op social media voor meer outfit inspiratie:
FacebookInstagram damesInstagram herenTikTok