• Gratis verzending vanaf €75,00
  • Spaar DW’tjes voor extra voordeel
  • Voor 15:00 besteld is morgen in huis
  • 3500m2 winkel in Bovenkarspel

Ontdek de nieuwe menukaart!

Onze winkel hangt alweer vol met prachtige voorjaarskleuren. Een nieuw modeseizoen betekent een nieuwe menukaart bij ons restaurant ‘De Jongens van de Wit’. Chef-kok Bart vertelt over de nieuwe gerechten op de kaart en hoe deze menukaart tot stand is gekomen. Lees verder en ontdek de nieuwe menukaart!

Hoe wordt een nieuwe menukaart ontwikkeld?

“Voordat een nieuwe menukaart tot stand komt, gaan er een aantal maanden voorbij. Er wordt allereerst gekeken naar de huidige menukaart en welke gerechten het afgelopen seizoen favoriet zijn geweest bij onze gasten. De huidige kaart wordt dus onder de loep genomen en er wordt nagedacht welke gerechten plaats gaan maken voor nieuwe gerechten. We beginnen met brainstormen en vervolgens het testen van de nieuwe recepten. Het is leuk om iets anders te doen of een nieuwe draai aan een bestaand gerecht te geven. De Geitenkaassalade is zo’n gerecht dat een nieuwe invulling heeft gekregen. Deze werd in het najaar geserveerd met stoofpeer, maar wordt nu geserveerd met rabarber. Deze groente past perfect in het voorjaarsseizoen.”

Welke gerechten zijn nieuw?

“Allereerst staat er nu een heerlijke Grootmoeders kippensoep op het menu. Daarnaast zijn alle maaltijdsalades volledig nieuw, behalve de Geitenkaassalade. Ook hebben we de koude broodjes vernieuwd. Niet alleen zijn sommige recepten iets aangepast, ook hebben we een nieuw broodje: een broodje Filet americain. Deze wordt geserveerd met kropsla, zoetzure komkommer, truffelmayonaise en een gepocheerd hoeve-eitje. Er staat ook een nieuwe tosti op het menu: de tosti Italiaanse caprese. Deze wordt geserveerd op brood naar keuze en is belegd met buffelmozzarella, tomaat en basilicum.”

“We hebben ook onze warme broodjes onder de loep genomen en twee gerechten toegevoegd. De eerste toevoeging is de Hamburger. Deze burger van rundvlees op een verse tijgerbol is belegd met gemarineerde tomaat, gebakken ui, spek, augurk en cheddar en wordt geserveerd met guacamole en nacho chips. De tweede toevoeging is de Kip teriyaki: een broodje gebakken kiprollade met pittige teriyaki saus, frisse koolsla, sesam en taugé. Ons restaurant is tegenwoordig ook op onze koopavond op donderdag open en deze twee nieuwe, warme gerechten zijn ideaal als avondeten.”

Wat maakt de menukaart speciaal?

“We proberen zoveel mogelijk lokale producten in de menukaart te verwerken. De Carpaccio salade bevat bijvoorbeeld bloemkool uit Lutjebroek. Daarnaast maken we gebruik van het platform InstockMarket. Hier bestellen we overgebleven producten van de markt. Denk hierbij aan overproductie, afkeur, kort op de ten minste houdbaar tot-datum of niet geschikt voor de supermarkt. Elke dag ontvangt InstockMarket nieuwe producten in hun Food Rescue Center en doen zij een laatste kwaliteitscheck. Vervolgens kunnen wij de overgebleven producten bestellen. Doordat wij gebruikmaken van InstockMarket, gaan wij voedselverspilling tegen. Anders zouden deze producten vernietigd worden. Een voorbeeld zijn de koekjes die wij serveren bij een kopje koffie. Ons assortiment koekjes bevat bijvoorbeeld cranberry koekjes waar cranberry pitjes in verwerkt zijn. Deze pitjes zijn overgebleven na het persen van cranberrysap en worden hierna circulair gebruikt en verwerkt in de koekjes, zodat deze pitjes niet weggegooid worden.”

Welke gerechten zijn favoriet bij het personeel?

“Eén van de favorieten van het personeel is de nieuwe Burrata salade, met verse buffel burrata, gemarineerde tomaat, basilicumolie en vers foccacia brood. Ook een favoriet én nieuw op de kaart is de Hamburger. Geserveerd met nacho chips en guacamole is dit een heerlijk gerecht!”

Bart en de rest van het team gaan altijd voor een warm welkom en kwaliteit. Ze zetten net dat stapje extra, er is veel aandacht voor detail en de borden worden prachtig opgemaakt. Benieuwd naar de menukaart? U bent van harte welkom bij ‘De Jongens van de Wit’ op de tweede verdieping van onze winkel. Tot snel!