Dopamine Dressing met Marc Aurel

Marc Aurel

Alleen goede vibes: Dopamine Dressing – De trend voor Lente 2023

Dat kleuren een enorme invloed heeft op onze perceptie en onze emoties is niets nieuws. Zelfs Johann Wolfgang von Goethe schilderde de kamers in zijn huis in verschillende kleuren, gebaseerd op de kleurentheorie. Het is dan ook geen wonder dat als het om mode gaat, kleuren worden ook gebruikt met de bedoeling om bepaalde effecten te bereiken. Een van de hoogtepunten van de afgelopen jaren als het gaat om het tonen van je ware kleur is Dopamine Dressing. Het beschrijft de trend om felle kleuren in een outfit vakkundig te accentueren of wild te mixen. Het motto is: teveel kleur bestaat niet.

Marc Aurel

Feel-good looks

Het doel is om heldere, gedurfde kleuren te gebruiken om het beloningscentrum van de hersenen aan te vallen. Dat geeft vervolgens neurotransmitters vrij, zoals dopamine, die ons een goed gevoel geven. Kleuren wekken vergelijkbare geluksgevoelens op als een gevoel van prestatie. Een heerlijke maaltijd of het ontmoeten van dierbare vrienden en, mits correct gebruikt, een stemmingsverbeterend effect hebben. Dopamine Dressing is de garantie voor feel-good looks die jou en iedereen om je heen in een positieve stemming brengen. De intensieve kleuren van de voorjaarscollectie 2023 van Marc Aurel maken van jou automatisch een echte eyecatcher. Zij combineren de nieuwe kleurentrend met losse, vloeiende snitten. Zo ontstaan ​​casual en zelfverzekerde outfits, die zowel op kantoor als thuis vakkundig in de schijnwerpers staan.

Marc Aurel

Trends

Dopamine Dressing maakt gebruik van trends van de afgelopen jaren en vindt deze helemaal opnieuw uit. Het neemt de vrolijke kleuraccenten van colour blocking en colour clashing over. Dit combineert deze met de levendige patronen uit de pattern clashing stijlen. De termen colour blocking of colour clashing verwijzen naar outfits die felle kleuren samenbrengen, terwijl pattern clashing verwijst naar de combinatie van verschillende spannende patronen. In tegenstelling tot de botsende stijlen, mogen bij Dopamine Dressing grove contrasten voorkomen, maar die hoeven niet in één outfit gecombineerd te worden. Toegegeven, niet iedereen heeft meteen de moed om direct op deze trend in te springen. Degenen die hier aarzelen, kunnen worden gerustgesteld: maak je geen zorgen, want Dopamine Dressing betekent ook alleen goede vibes. Je kunt niets fout doen, maar je kunt wel alles goed doen.

Combineren

Dit voorjaar geeft Marc Aurel Dopamine Dressing een klassiek tintje met mangotinten gecombineerd met lila kleuren. De kleuren kunnen gecombineerd worden in één outfit of geaccentueerd worden met een wit T-shirt of jeans. Licht en met bloemen- of minimalistische luipaardprints creëert Marc Aurel een unieke combinatie van kleuren, patronen en natuur. Daarmee benadrukken ze niet alleen de natuurlijke werking van Dopamine Dressing. Maar ook de natuurlijkheid ervan in een levendige wereld vol kleuren en patronen.

Marc Aurel

Om je op weg te helpen, hebben we een kleine mode-hack voor je als je niet zeker weet hoe je levendige kleuren en patronen moet combineren. Als een hele Dopamine Dressing-outfit in botsende stijlen te gedurfd voor je is, kun je beginnen met het gebruik van individuele accessoires in felle kleuren of wilde patronen. Zo benader je stap voor stap de trend en bepaal je zelf hoeveel en welke kleuren bij je passen. Het belangrijkste is dat u zich prettig voelt in uw look, zodat het effect van Dopamine Dressing zich volledig kan ontplooien en u gelukkig kunt maken. Wij vinden het een briljante trend om de lente in een perfecte stemming te beginnen.

Benieuwd welke Marc Aurel items wij nog meer in ons assortiment hebben? Bekijk en shop ons Marc Aurel aanbod online of in onze winkel te Bovenkarspel, waar wij meer dan 150 topmerken aanbieden!

Lees hier meer over Marc Aurel!

Volg ons ook op social media voor meer outfit inspiratie:
FacebookInstagram damesInstagram herenTikTok