• Gratis verzending vanaf €75,00
  • Spaar DW’tjes voor extra voordeel
  • Voor 15:00 besteld is morgen in huis
  • 3500m2 winkel in Bovenkarspel

Geisha prints Spring/Summer’23 – Geïnspireerd door de Westerse cultuur

Spring/Summer ’23 – prints geïnspireerd door de Westerse cultuur

Geisha Spring/Summer ’23 staat in het teken van prints, felle kleurtjes en uitbundigheid. Het minimalisme is volledig verdwenen uit het huidige modebeeld. De fashion shows bevatten voornamelijk veel opvallende kledingstukken maximalisme is here to stay.

Prints bestaan er in vele soorten en maten, van ikat prints tot het bretonse streepje. Onze spring/summer collectie staat in het teken van complementary worlds. Enerzijds legt de collectie nadruk op culturele designs geïnspireerd door de Afrikaanse en midden-oosterse culturen. Anderzijds ligt de nadruk op de westerse culturen. Dit reflecteert zich ook in het gebruik van Geisha prints.

Geisha prints geïnspireerd door de westerse culturen

Een aantal prints die gebruikt zijn in de collectie hebben hun oorsprong te danken aan de westerse culturen, zoals de anglaise broderie en het Bretonse streepje. Andere prints krijgen een culturele invloed door middel van kleurgebruik. Kleuren die je veel ziet terugkomen bij prints in de Westerse culturen zijn groen, blauw, roze, rood, oranje en geel. Al deze kleuren komen meestal voor in hun felste tonen.

Stripes

De streepprint komt voor in drie verschillende vormen horizontaal, verticaal en diagonaal en kan smal of grof zijn. Stijl je gestreepte items met een leuke mismatch print of een neutrale uni look. De meeste bekende streepprint is het Bretonse streepje, die momenteel weer helemaal hot is. Het Bretonse streepje zie je bij Geisha vooral terug in tops en truien. Om de Franse look af te maken, stijl je er een paar mooie capri’s of jeans bij met een leuke loafer eronder.

Geisha

Tie-dye

Tie-dye was oorspronkelijk een onderdeel van de ikat techniek die in India, Japan en Peru gebruikt werd, maar de huidige invulling die wij kennen van de tie-dye print komt uit de verenigde staten. In de vroege jaren 70 werd de tie-dye print aangenomen door de hippie beweging in de verenigde staten, de psychedelische print werd veel gedragen door hippies tijdens muziekfestivals en protesten. Al snel ontstond de hippie beweging ook in de rest van de westerse wereld en daarmee werd deze modetrend populair in de westerse cultuur. De tie-dye print wordt in bijna elk kledingstuk gebruikt. Je kunt met deze print gaan voor een volle tie-dye look of je styled de print met basics om er een echt statement item van te maken.

Spring/Summer

70’s & 80’s Geisha print

Niet alleen de tie-dye prints zijn populair, alle jaren 70 en zelfs jaren 80 prints zijn momenteel erg gewild. Deze vrolijke prints kunnen je stylen door de kleuren in elk onderdeel van je outfit terug te laten komen of door de prints als statement piece te gebruiken in je outfit.

Geisha prints

Broderie anglaise

Deze print of eigenlijk stof, komt oorspronkelijk uit Oost-Europa en heeft zijn naam te danken door de populariteit die de stof kreeg in Engeland gedurende het victoriaanse tijdperk. Sindsdien heeft deze stof met zijn herkenbare print de westerse cultuur niet meer verlaten. Broderie wordt voornamelijk gebruikt bij blouses en jurken en is goed te combineren met een jeans of denim jack.

Lees hier meer over het merk Geisha.

Benieuwd welke Geisha items wij nog meer in ons assortiment hebben? Bekijk en shop ons Geisha aanbod online of in onze winkel te Bovenkarspel, waar wij meer dan 150 topmerken aanbieden!

Volg ons ook op social media voor meer outfit inspiratie:
FacebookInstagram damesInstagram herenTikTok