• Gratis verzending vanaf €75,00
  • Spaar DW’tjes voor extra voordeel
  • Voor 15:00 besteld is morgen in huis
  • 3500m2 winkel in Bovenkarspel

De etiquette van een trouwpak

De etiquette van een trouwpak! Wanneer je gaat trouwen heb je al snel door dat er veel details zijn waar je op moet letten vooraf en op de dag zelf. Niet alle aandacht gaat namelijk uit naar de jurk, maar ook zeker naar de bruidegom zijn pak. Van het uitkiezen tot het dragen ervan: iedere stap heeft zijn eigen proces. Benieuwd naar de belangrijkste voorschriften van een kostuum? Lees dan snel verder!

Kostuums bij Dirk de Wit Mode

1. Match met de trouwjurk

Wellicht was het al in je opgekomen, maar het matchen bij een trouwjurk is nog wel de belangrijkste regel. Matchen kun je door middel van het type pak en bepaalde accessoires. Niet alleen trouwjurken zijn verkrijgbaar in allerlei wittinten, maar ook overhemden. Het hebben van de beste match is essentieel, gezien de jurk van de bruid nadelig over kan komen bij een mis-match. Maar hoe weet je nou welke kleur de jurk is zonder het te zien? Vraag om een stukje van de bruidsjurk bij de bruidswinkel! Zo ben je helemaal voorbereid op de afspraak voor jouw trouwpak.

2. Houd rekening met het seizoen

Een zomerbruiloft vraagt om een ander pak dan een winterbruiloft. Denk aan lichte, frisse kleuren in de zomer en warme, donkere kleuren in de winter. Niet alleen de kleur is bepalend bij het seizoen, maar ook de materiaalkeuze. Zo is een kostuum van katoen zeer geschikt voor een warme zomerbruiloft en een mooi wollen pak een goede keuze voor een bruiloft in de winter.

3. Kies een opvallend pak

Omdat je niet de enige bent met een pak, is het des te belangrijker dat jouw kostuum het meeste opvalt. Het is tenslotte niet alleen de dag van de bruid, maar ook die van de bruidegom! Opvallen doe je natuurlijk niet met een felroze pak, maar door middel van de juiste bijzondere, stijlvolle combinaties. Van appeltjesgroen tot aan dieppaars: de apartste combinaties kunnen vaak het mooiste uitpakken.

Kostuums bij Dirk de Wit Mode

4. Draag de juiste maat

Ook al heb je het mooiste en duurste kostuum: de onjuiste maat kan helaas het hele pak tenietdoen. Daarnaast zit een pak helemaal niet comfortabel wanneer een pak te strak of te ruim is en dit ga je ook uitstralen. En dat terwijl all eyes on you zijn op jouw trouwdag. De oplossing? Kies voor een maatpak! Dit is wel de belangrijkste etiquette van een trouwpak. Geen figuur is hetzelfde en dat blijkt ook wanneer je een pak op maat laat maken. Er wordt rekening gehouden met de vormen van jouw lichaam: de sterke kanten worden geaccentueerd en de mindere kanten gecamoufleerd.

5. Knopen open of dicht?

Het lijkt iets kleins, maar dit is een zeer belangrijk aspect van je trouwpak. Uiteraard mag je helemaal zelf bepalen welke knopen je van je jasje open of dicht doet, maar bij de foto’s achteraf had je wellicht graag deze tips van tevoren willen horen. Heb je een colbert met een knop? Dan mag je zelf kiezen of je hem open of dicht draagt! Bij een colbert met twee knopen boven elkaar hoeft alleen de bovenste knoop dicht te zijn. Wanneer je drie knopen boven elkaar hebt, doe je de bovenste twee dicht. Deze regels gelden alleen als je staat: wanneer je zit mogen alle knopen los. Trouw je tijdens een hittegolf, of wil je gewoon lekker een dansje wagen? Dan moet je toestemming vragen om het jasje uit te doen. Vanaf dan mogen ook de gasten hun jasje uit doen.

Wil jij ook graag een mooi maatpak voor jouw grote dag? Bij Dirk de Wit Mode staan vakmensen paraat die kennis hebben van maatpakken en samen met jou het juiste maatpak kunnen kiezen. Zij vertellen je ook graag over de etiquette van een trouwpak. Meer weten over onze mogelijkheden? Lees hier meer over kostuums voor trouwen of over kostuums in het algemeen