Historie

Dirk de Wit schreef zich in 1947 in bij de Kamer van Koophandel en legde de basis van dit familiebedriijf. Dirk de Wit is gestart als een kleine herenmodezaak in Bovenkarspel. Dirk zag het groots. De eerste Daf Variomatic moest natuurlijk in de etalage staan. Dus werden de etalageramen eruit gehaald zodat de auto in de etalage kon staan. Hij was vooruitstrevend in marketing. Zo had hij met de welbekende Westfriese Flora een drommedaris rondlopen met een sandwichbord met een aanbieding daarop. Ook stuurde hij naar alle klanten de rechtersok op met de mededeling dat men de linker in de winkel kon ophalen. Service met een hoofdletter S. Daar stond Dirk voor. Dirk ging zelfs zondags naar de tuinders met kostuums en manchester broeken. Helaas overleed Dirk in 1966. De vrouw van Dirk en hun kinderen zetten de zaak voort. In 1982 werd ook damesmode in het assortiment opgenomen en daarna groeide de winkel stap voor stap naar een gerenommeerde modewinkel van ruim 1100m2 met welbekende merken. Na het jubileumjaar in 2007 van het 60-jarig bestaan van Dirk de Wit Mode sloeg in februari 2008 een fikse brand toe.

Deze grote tegenslag hebben wij op een geweldig positieve wijze omgebogen tot een groot succes! Wij startten zowel met de plannen voor de wederopbouw van onze modewinkel alsmede een noodlocatie waarmee de verkoop en service aan alle klanten goed gewaarborgd werd. Met vooral durf en visie hebben wij in maart 2009 één van de mooiste en meest toonaangevende modewinkels van Nederland heropend. Dit resulteerde er al meteen in dat Dirk de Wit Mode van alle modewinkels van Noord-Holland als beste werd bevonden en de retailjaarprijs 2009 heeft gewonnen!

In onze Different World of Fashion van ruim 2000m2 is Dirk de Wit Mode onderverdeeld in Women Fashion, Women Jeans, Men Fashion, Men Jeans en Men Dress en schoenen. Dit in combinatie met het gastvrije Caffé DW, onze Juicebar, Kinderbios en ons Atelier DW maakt daarom een bezoek meer dan de moeite waard!

Al meteen bij binnenkomst in deze modewereld geven wij u de warme deken van weleer en staan wij uiteraard ook voor de vakkundigheid, professionaliteit, klant- en servicegerichtheid in! Kom snel langs en laat je ook aangenaam verrassen door het modeteam bij Dirk de Wit & DW, a Different World of Fashion.

Wij zijn trots dat Dirk de Wit nog steeds op de gevel staat!

Vandaag gesloten Atelier DW vandaag gesloten

Dirk de Wit Mode

Hoofdstraat 224
1611 AN Bovenkarspel

Postbus 46
1610 AA Bovenkarspel

0228-511227
0228-515944
info@dirkdewitmode.nl

Volg Dirk de Wit Mode op
Social Media