• Gratis verzending vanaf €75,00
  • Spaar DW’tjes voor extra voordeel
  • Voor 15:00 besteld is morgen in huis
  • 3500m2 winkel in Bovenkarspel

Outfit inspiratie voor bruiloftsgasten van Studio Anneloes

Outfit inspiratie voor bruiloftsgasten

De liefde hangt in de lucht, want het bruiloftenseizoen staat voor de deur. Met satijnachtige souplesse en zachte kleurencombinaties maak je een romantisch statement. Ben je uitgenodigd voor een bruiloft? Wij geven jou genoeg outfit inspiratie voor bruiloftsgasten!

Studio Anneloes Bruiloftgasten

Wat trek je aan naar een bruiloft?

De tijd waarin vrouwen een jurk moesten dragen naar een bruiloft is allang passé. Natuurlijk is het nog altijd een vrouwelijke en stijlvolle optie, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Een jumpsuit en een broekpak zijn stoere alternatieven Ook kun je kiezen voor een broek of rok met een feestelijke top.

Bruiloftsgast jurk

Met een jurk kom je goed voor de dag én het past binnen elke dresscode. Ga jij voor een aangesloten jurk of kies je liever een zwierig model? Als het bruidspaar dat waardeert, kun je ook uitpakken met een opvallend silhouet of een statementkleur. Denk aan ballonmouwen, ruches of kleurrijke prints. Welke jurk kies jij?

Rok & top

De combinatie van een top en een rok heeft grotendeels hetzelfde effect als een jurk. Het verschil is dat je extra kunt variëren met materialen en kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een A-lijn rok en een mooie, aangesloten top.

Jumpsuit

Ze zijn stijlvol en toch net even anders: jumpsuits. Wij zijn fan van deze 1-delige outfit, omdat je direct klaar bent. Je moet de juiste tas en schoenen erbij vinden, maar qua kleding is het makkelijk. Ga bij voorkeur voor een stretchy exemplaar om toiletbezoeken iets minder ongemakkelijk te maken. Niet precies wat je zoekt? Lees verder voor nog meer outfit inspiratie voor bruiloftsgasten.

Broekpak of co-ord set

Damespakken en co-ord sets zijn al een tijd lang onderdeel van het modebeeld en ze zijn ook perfect voor een bruiloft. Mits ze binnen de dresscode vallen natuurlijk.

Studio Anneloes Bruiloftgasten

Draag geen wit

Als het om kleding gaat, is er één algemene regel voor bruiloftsgasten: draag geen wit. Tenzij het onderdeel is van de dresscode of je toestemming hebt van de bruid, is witte kleding een no-go. Probeer ook weg te blijven van off white en lichte beigetinten. Prints waar wit in zit, kunnen wel.

Prints & Kleuren

Pasteltinten doen het altijd goed op een bruiloft. Ze hebben een zachte en romantische uitstraling en een tijdloze look. Hetzelfde geldt voor bloemenprints. Die zijn perfect voor een bruiloft in het voorjaar. Zwart is altijd goed, maar donkerblauw heeft een iets zachtere uitstraling en past daardoor nog beter bij een bruiloft. Natuurlijk kun je ook gaan voor een statementkleur, zoals rood of geel, maar dan kun je het beste wel checken of dit in het plaatje van het bruidspaar past. Zij zijn tenslotte het middelpunt van de dag.

Casual chic: wij raden een paar mooie sandalen aan, met of zonder hakken. Benen mogen gezien worden bij deze dresscode.

Studio Anneloes Bruiloftgasten

Dresscode bruiloft

De meeste bruiloften hebben een dresscode. Het voordeel: je past in het perfecte plaatje van het bruidspaar. De uitdaging: een outfit vinden die voldoet aan de wensen én die ook helemaal bij jou past. Blijf dichtbij jezelf, zodat ook jij kunt stralen op de grote dag. Dresscodes die veel voorkomen zijn: casual chic, cocktail en black tie. Elk bruidspaar heeft een eigen interpretatie bij een dresscode, dus je kunt gewoon overleggen als je iets niet zeker weet.

Casual Chic

Casual chic betekent dat je lekker dicht bij jezelf kunt blijven. Het blijft een speciale gelegenheid, maar je hoeft niet over de top te gaan. Een broek met een feestelijke top is in dit thema een goede optie. In sommige gevallen kun je ook gewoon op een paar sneakers komen, afhankelijk van de invulling van het bruidspaar.

Weet je het niet zeker of ben je niet in de gelegenheid om het te vragen? Dan raden wij een paar mooie sandalen aan, met of zonder hakken. Benen mogen gezien worden bij deze dresscode. Varianten op dit thema zijn: summer chic, country chic en festival chic. Denk bij deze thema’s aan exotische prints, kant, franjes (fringe), ruches en charmante bloemenprints. Een haarband of ander accessoire maakt je outfit af.

Cocktail: glitter en glamour passen goed in dit thema. High heels worden gewaardeerd en een goede clutch of handtas maakt je outfit af.

Cocktail

Bij dit thema is niet alleen de bruiloft een feestje, maar ook het samenstellen van een outfit. Trek je allermooiste feestjurk (of pak) aan, want bij een cocktail wedding mag het wel een beetje meer zijn. Glitter en glamour passen goed in dit thema. High heels worden gewaardeerd en een goede clutch of handtas maakt je outfit af. Platte schoenen kunnen natuurlijk ook. Ga dan voor een chic slippertje of sandaaltje. Doe ook extra je best op je make-up en haarstyling. Een krultang doet wonderen en in je make-up mag best een glansje zitten.

Black tie: vrouwen stralen in een lange avondjurk of een extra elegante cocktailjurk. Of ga, als dat bij je past, voor een stoer pinstripe pak.

Black Tie

De black tie dresscode straalt allure uit. Traditioneel gezien dragen mannen een zwart pak, wit overhemd, lakschoenen en een vlinderdas. Vrouwen stralen in een lange avondjurk of een extra elegante cocktailjurk. Blote benen zijn een no-go binnen dit thema. Zorg dus dat de jurk jouw benen bedekt of draag een mooie panty. Of ga, als dat bij je past, voor een stoer pinstripe pak. Zo voldoe je min of meer aan de dresscode en blijf je toch dichtbij jezelf. Eventueel kun je met het bruidspaar checken of dit oké is.

Ook de schoenen, accessoires en sieraden zijn perfect op elkaar afgestemd. De haren mogen netjes opgestoken of gestyled worden. Kies voor een tijdloze make-up look met rode lippen.

Bekijk ook onze trouwpagina voor nog meer outfit inspiratie voor bruiloftsgasten.

Benieuwd welke Studio Anneloes items wij nog meer in ons assortiment hebben? Bekijk en shop ons Studio Anneloes aanbod online of in onze winkel te Bovenkarspel, waar wij meer dan 150 topmerken aanbieden!

Volg ons ook op social media voor meer outfit inspiratie:
Facebook, Instagram dames, Instagram heren, TikTok